Pensar sobre Can Mates


Dissabte, Mai 24 _ 2014
| Casal de Mira-sol


 

Places, carrers i descampats

Projecte de Vince van Geffen i l’Assocació de Veïns de Can Mates

L’àmbit de les Places, carrers i descampats es treballa des de la proposta “Pensar sobre Can Mates”. 24 per a què esdevingui un veritable espai comú, de trobada i socialització. A través d’un taller d’urbanisme interactiu, s’activarà un àmbit de reflexió i treball col·lectiu en el qual els veïns analitzaran i elaboraran propostes de millora. El resultat seran uns projectes i maquetes dissenyades entre els veïns a mode de desitjos sobre l’espai públic, un treball que empodera als veïns per viure un barri millor.

 

1ª Sessió
Comencem a preparar la proposta “Pensar sobre Can Mates” amb Vince van Geffen i la AAVV Can Mates

Ens trobem el 26 de maig a les 15:30 al Vermuteca, la Marina Casals i la Marta Serra, de l’Equip de FesCamp, la Iona Casadevall, presidenta de la AAVV Can Mates, i en Vince van Geffen, l’artista i arquitecte que dirigeix l’activitat.

Amb una bona infusió, i envoltats de les vistes del barri, hem trobat molt encertat treballar sobre l’espai públic del barri de Can Mates, en com es pot millorar a través de les idees de tots per què esdevingui un espai comú, de trobada i socialització.

Amb aquest objectiu, hem acordat que sigui una activitat oberta a totes les famílies del barri, per què hi hagi el màxim de punts de vista. Una activitat que combina l’anàlisi del barri tot passejant, la posada en comú d’idees i reflexions, i l’elaboració de propostes a través de la construcció de maquetes amb materials reciclats.

Hem establert les sessions de treball entre veïns i artista: una primera presentació del taller (el dia 10 de maig) i una jornada intensa de treball per submergir-nos en no deixar escapar la creativitat col·lectiva (el dia 24 de maig). Tot plegat es presentarà al festival del FesCamp i formarà part d’una exposició itinerant pel municipi.

Em estat d’acord en que la vocació és fer una reflexió sobre el barri de Can Mates a fi de poder fer propostes concretes i traslladar-les a l’administració local. Volem dissenyar el nostre espai públic per viure un barri millor.

Així, acordem fer una crida a veïnes i veïns per què participin d’aquest taller d’urbanisme interactiu, oferint la oportunitat de “Pensar sobre Can Mates”.

A les 17:30 ens despedim il·lusionats per veure iniciar aquest procés de treball comunitari, que a través de les pràctiques artístiques col·laboratives, busca la reflexió crítica sobre el barri.

 

Es prepara el taller d’Urbanisme interactiu: Pensar sobre Can Mates

Aquest taller es obert a totes les persones interessades en reflexionar i dir la seva sobre l’espai públic del barri del Turó de Can Mates. Interessats adreçar-se a l’AAVV Can Mates (aavvcanmates@gmail.com).

Vols saber-ne més?

Visita la web dels agents implicats:
Vince van Geffen
Assocació de Veïns de Can Mates