Pintura Mural


Dissabte, Mai 24 _ 2014
| Casal de Mira-solRieres i aigua
Pintura mural i literatura

 
Projecte portat a terme per Adolf i l’Associació de Veïns i Propietaris de Mas Gener

L’àmbit de les rieres i l’aigua es treballa des de la proposta “Pintura mural i literatura”. Una proposta que planteja el disseny i la execució d’una pintura mural a una paret del Casal de Mira-sol. El mural vol ser un element comunicador sobre la realitat de l’aigua al barri de Mas Gener, i es concreta a través d’un procés de reflexió que vincula la literatura catalana i la mirada dels veïns. El procés de treball condensa la redacció de textos sobre la realitat de l’aigua al barri, la selecció de fragments literaris vinculats a la gestió de l’aigua, i la cerca d’imatges històriques que evoquen una gestió autosuficient i sostenible d’aquest recurs.

 

1ª Sessió. Comencem el treball sobre les Rieres i l’aigua des de la “Pintura Mural i Literatura” amb l’Adolf i l’AVP Mas Gener

Ja hem començat a treballar sobre les Rieres i l’Aigua a partir de la proposta de “Pintura Mural i Literatura”. Hem fet una primera trobada on ens hem reunit al Restaurant Mas Gener alguns membres de l’AVP Mas Gener, en Joan Sabat, en Mariano Marco i en José Luís Martínez; part de l’equip de FesCamp, la Marina Casals i en Joaquim Arcas; i l’artista seleccionat, l’Adolf. Tots nosaltres hem valorat molt positivament la posada en escena de la proposta, concretada a través una pintura mural a una paret del Casal de Mira-sol, fet que permet una gran visibilitat.

Aquesta primera trobada ha servit per posar sobre la taula tots els objectius de la proposta, tot contrastant els diferents punts de vista, intencions i desitjos de cada persona i agent implicat. En conjunt s’ha valorat l’interès de definir una proposta reflexiva i crítica sobre la realitat de l’aigua al barri de Mas Gener, a partir de fragments de text i imatges vinculats tant a la literatura catalana com a records i explicacions dels veïns del barri. Es vol establir tot un diàleg sobre l’aigua entre la memòria del barri i una figura literària de gran reconeixement. Un diàleg que sigui capaç de transmetre el passat i el present de la relació entre l’aigua i el barri, des de la realitat local i el reconeixement internacional.

A partir d’aquesta proposta s’ha reflexionat sobre la realitat diversa de les rieres del barri (el seu valor, la seva fauna, la vegetació, la seva brutícia,…), i s’ha reflexionat sobre l’important paper de les aigües subterrànies del barri i el seu aprofitament actual i històric (les mines i basses, els pous i molins,…). Alhora s’ha conversat sobre els possibles poetes vinculats a l’aigua; Jesús Moncada; Miquel Marti Pol, Joan Margarit, Salvador Espriu, Joan Vinyoli, dels quals s’ha plantejat cercar les missatges capaços d’establir paral·lelismes amb el context de Mas Gener.

Finalment, dibuixada una proposta que conjuga el missatge des del barri i des de la literatura, hem concretat com seguirà aquest procés de treball: cercant imatges històriques dels diferents elements de gestió de l’aigua (pous, molins, mines i basses); recollint i escrivint els records i missatges sobre l’aigua subterrània al barri; i cercant en la literatura catalana els missatges de l’aigua.

Així doncs, convoquem una nova trobada pel divendres 11 d’abril per seguir treballant!
 

 

Vols saber-ne més?

Visita la web dels agents implicats:
Adolf
Associació de Veïns i Propietaris de Mas Gener (no disponible)