Urban Sketching


Dissabte, Mai 24 _ 2014
| Casal de Mira-sol


Espai Domèstic
Urban sketching

Projecte portat a terme per Cristina Curto i l’Escola Ciutat d’Alba

L’àmbit de l’habitatge i l’espai domèstic es treballa des de la proposta “Esbós urbà”. Un treball que planteja el dibuix espontani i sense pretensions com a procés de treball capaç d’aportar reflexió critica sobre la casa i activar la percepció del nostre entorn. La proposta analitzarà l’espai domèstic des del dibuix sorgit de la mirada d’infants i adults, des dels espais de casa i des del carrer, des de l’esbós realitzat individualment i en col·lectivitat.

 

1ª Sessió
Encetem la reflexió sobre l’habitatge i l’espai domèstic a través de l’esbós urbà amb la Cristina Curto i l’Escola Ciutat d’Alba

La primera aproximació a aquest projecte artístic ha estat una trobada amb la Cristina, artista que proposa l’acció; la Mercè i l’Anna, mestres implicades de l’escola; i la Marina i el Kim de l’equip FesCamp. Aquesta trobada ens ha permès entendre què és l’esbós urbà i com pot esdevenir un procés de treball cap a la reflexió crítica sobre la ciutat.

L’observació de molts dibuixos i esbossos urbans ens ha permès concretar aquest procés de treball comunitari entre l’artista Cristina Curto i l’Escola Ciutat d’Alba. Un treball que, a partir del dibuix espontani i sense pretensions, cerca despertar l’espurna artística que tots tenim a dins. Una experiència que pretén activar l’observació i la reflexió sobre els nostres habitatges i entorns residencials. Els dos grups de tercer de primària seran el col·lectiu d’alumnes, pares i mestres que formaran part d’aquest projecte.

L’espai domèstic s’explorarà des de la mirada i els esbossos d’infants i adults realitzats en l’activitat escolar: La casa des de dins, a través dels espais de casa nostre que més ens agraden i amb els quals ens identifiquem més; La casa des de fora, des de la imatge que aquest projecta a l’exterior i configura l’espai públic.

L’entorn urbà residencial es recollirà a través d’una sessió d’”Urban Sketching” col·lectiva el dia 24 de maig, on tot el grup de famílies compartirà l’experiència de mirar i dibuixar el barri de Mira-sol.

Tot el material generat, ordenat i exposat, servirà de punt de partida per a la reflexió sobre l’espai domèstic i la nostra relació amb ell.

 

2ª Sessió
Comencem a fer correr el llàpis i l’aquarel·la

Els alumnes de 3er ja han començat a endinsar-se al mon del dibuix espontani. Els objectes, arbres, ocells i jocs de l’escola han estat observats i captats per les mirades i mans de tots ells.

El treball continuarà a casa, dibuixant l’espai de casa més apreciat des de l’interior de l’espai domèstic, i dibuixant l’edifici domèstic des de l’espai públic del carrer.

Vols saber-ne més?

Visita la web dels agents implicats:
Cristina Curto
Escola Ciutat d’Alba