Explica el teu Valldoreix


Dissabte, Mai 09 _ 2015
| Casal de Mira-sol


Un projecte de Mixité i l’Escola Jaume Ferran i Clua
Es proposa la realització d’un mapa col·lectiu gegant (3,66×2,44 m) de Valldoreix on s’evidencii l’ús dels espais quotidians del barri que en fan els alumnes que participaran a la proposta per obrir aquesta temàtica al debat col·lectiu.

1ª Sessió
Definició del projecte entre artista, agent i FesCamp. Dijous 19 de febrer de 2015

Ens trobem a les 9:15h amb Mixité (Marta Carrasco i Sergi Selvas), el Kim i la Marta del FesCamp i la Marta Puiggali i l’Eva Bernal de l’Escola Ferran Clua. Ens presentem, coneixem entre tots i posem cares. La Marta i l’Eva expliquen les limitacions d’horari i els condicionants de treballar amb una escola. Mixité expliquen diversos projectes en els quals han estat treballant i readapten la seva proposta per encaixar-la als requeriments de l’escola. S’acorda que es treballarà amb els alumnes de 3r i 4t de primària.

 

Mixité en procés de preparació per al taller a l’Escola Ferran i Clua. Març de 2015

La Marta Carrasco i en Sergi Selvas (Mixité) envien aquestes paraules a la direcció de l’escola per tal de convidar als pares i mares a implicar-se en les tasques prèvies al taller que se celebrarà a l’escola. “Es tracta de que juntament amb els vostres fills i filles construïm un mapa gegant col·laboratiu sobre els espais de Valldoreix que utilitzen. Per fer-ho els hem entregat un mapa en petit on han de respondre a unes preguntes sobre aquest tema i que els servirà de guia per orientar-se els dies dels tallers. Per implicar a les famílies en el procés i facilitar la feina als petits, us demanem que els ajudeu en aquesta tasca.” Mixité ha elaborat un mapa en A3 que les famílies hauran d’omplir prèviament a la realització del taller. Hi vénen especificades les següents preguntes: “On visc?” “A quins espais vaig?” “Com són aquests espais i què hi trobem?” “Quin d’ells és el teu preferit?” “Quin recorregut fas per arribar-hi?”  S’adjunta també un document d’autorització a poder sortir a les fotos i vídeo resultant del treball.

 

2ª i 3ª Sessió
Accions de Mixité a l’Escola Ferran i Clua. Dijous 12 i divendres 13 de març de 2015

Mixité recull i classifica els plànols que les nenes i els nens aporten. Hi surten dibuixades rutes, camins, indrets marcats amb gomets, fins i tot purpurina. N’hi ha de tots els tipus i estils. Mixité comença a explicar que caldrà traspassar la informació dels plànols al gran plafó que s’ha muntat al terra. Cada color amb el qual trepitjar va relacionat amb un aspecte relacionat amb el mapa. Els alumnes s’emocionen ràpid al posar-se els mitjons. L’Eva Bernal ens ajuda juntament amb dos professors més. La Marta Serra (FesCamp) hi va el dijous per ajudar, i el Kim Arcas (FesCamp) el divendres. Un cop han passat per l’aventura de la pintura i els mitjons sobre el mapa, arriben a les taules del pati on els esperem per marcar el seu nom en unes petites banderoles que Mixité situarà damunt el mapa. Entre tots dos dies, una setentena de nenes i nens han convertit aquell plànol blanc de fines línes negres en un gran calidoscopi tricolor que assenyala els seus recorreguts, llocs d’esbarjo i residència.

Pots veure més imatges dels tallers a continuació:

 

 

I el document en video del procés d’elaboració del mural: