Ciutat Bombolla


Dissabte, Mai 27 _ 2017
| Plaça Barcelona, Sant Cugat del Vallès


“Abans tot això eren camps…” ha estat el tret de sortida d’un viatge nostàlgic i afable que comença al Sant Cugat de fa 35 anys: “Quan veníem a buscar una vida de qualitat fora de la ciutat, i trobàvem les nostres cases preguntant al bar i al comerç local. Quan vivíem envoltats de les terres dels pagesos a qui compràvem les verdures, i al barri de Sant Francesc hi havia cabres i ovelles. Quan ens coneixíem tots i assitiem al goteig de nouvinguts que arribaven cada setembre….i la gent xerrava a les places i celebràvem Sant Joan fent fogueres al carrer. Vivíem amb la tranquilitat dels pobles i prop dels avantatges de la gran ciutat: agafant un tren amb 2ª i 3ª classe, sent testimonis de la construcció de l’autopista i organitzant-nos per fer front al nou peatge… Aquest era el lloc on volíem viure; on implicar-nos en les AMPES de les escoles, encara que per arribar-hi calgués compartir cotxe amb 4, 5, 6 o més criatures.”
Ho teníem clar. Ho tenim tant clar avui? El viatge ha continuat fins al Sant Cugat que veiem avui, reflexionant sobre els canvis que ha experimentat aquest poble-ciutat i les seves implicacions pel que fa a la comunitat, l’estil de vida i la relació amb l’entorn.
Un Sant Cugat de cases amb piscina i SUV, de famílies amb nens i cotxets i gossos, que passegen pel centre i mengen gelats. Un Sant Cugat de pisos de luxe impagables pels joves i no tant joves, d’un centre saturat, d’una mobilitat complicada. D’espais verds i parcs, i jardins i Collserola… Un Sant Cugat net, segur, elitista… Vivim avui aïllats en una bombolla de seguretat, despreocupats de qui, com i què sosté aquesta manera de viure?
En la recta final del procés, el teatre il·luminarà les escenes de la nostra vida quotidiana. A partir del teatre social i sota la imatge d’un Sant Cugat-bombolla Nus Teatre ens proposa explorar els engranatges de la maquinària que sosté el nostre estil de vida. És sostenible econòmicament, mediambientalment i èticament? A quin preu? Quines realitats hi ha més enllà de la bombolla?