Creadors de Meravelles


Dissabte, Mai 27 _ 2017
| Plaça Barcelona, Sant Cugat del Vallès


Taller familiar amb materials reciclats impartit per l’artista visual Mechu López Bravo sobre l’efecte de les nostres accions individuals en la transformació del paisatge partint d’històries literàries com la de Jean Giono i “L’home que plantava arbres”.
“Elzéard Bouffier és un pastor solitari que en el més absolut dels anonimats decideix començar a transformar el paisatge d’una comarca erma i deshabitada de la Provença. Un home de muntanya que decideix transformar el paisatge que l’envolta. I mentre el país es debat en la primera guerra Mundial, i després en la Segona, ell continua plantant arbres incansablement, fins a cobrir les muntanyes de verdor i canviar per sempre la vida de tots els habitants de la regió”
Amb una extraordinària simplicitat, Jean Giono (L’home que plantava arbres, 1953) ens fa el retrat d’un personatge que testimonia l’enorme valor de la perseverança i de les accions individuals sobre l’esdevenir d’allò col·lectiu. Aquesta història, que pot semblar fantàstica, és el punt de partida per a reflexionar sobre com contribuir a fer que el món sigui un lloc on faci goig viure-hi. Actualment, arreu del món hi ha, com en el conte de Giono, històries dels quals en surten persones i projectes excepcionals.
Aquest taller conduit per l’artista Mechu López Bravo, proposa reproduir els exemples d’aquests projectes per aprendre, en família, a multiplicar el seu efecte. Fent de les nostres creacions, del nostre coneixement, una reacció en cadena, per un món millor, fent un món per a tothom.
* Mechu López Bravo és una artista visual que va participar a la passada edició del Festival Ingràvid. Gràcies a Transefímers de Xarxa Transversal, el FesCamp compta amb la seva participació com artista en aquesta tercera edició de la Jornada FesCamp.