Explorem Territori des de l’Aigua


Diumenge, Mai 28 _ 2017
| Plaça Barcelona (punt de trobada)


Mapeig Col·lectiu + Caminada Popular de Sant Cugat a La Floresta — Activitat gratuïta.
Diumenge 28 de maig de 9.00 a 12 h. Punt de trobada: Plaça Barcelona, Sant Cugat del Vallès. Punt d’arribada: Plaça Miquel Ros (La Floresta)
Territoris Oblidats proposen re-conèixer el territori local des de les estructures de l’aigua. Començarem amb un reconeixement inicial del territori intervenint en un mapa gegant per parlar dels imaginaris locals en relació a l’aigua. Posteriorment, els contrastarem amb una caminada popular de Sant Cugat a La Floresta tot descobrint espais que es situen a la frontera entre l’urbà i el rural. Acabarem a la Plaça Miquel Ros on es durà a terme l’última activitat d’aquesta Jornada FesCamp. Cal ser puntuals, dur calçat còmode i aigua.
L’aigua va ser i segueix sent una necessitat bàsica i un bé escàs. En relació a la ciutat i als espais urbanitzats, a vegades ens és difícil pensar-hi més enllà d’allò relacionat amb el subministrament domèstic i individual. Però des del punt de vista històric, l’aigua és un element que va generar formes culturals diverses en relació a la seva distribució i consum. En aquest sentit, amb el projecte Sentim l’aigua, que el col·lectiu Territoris Oblidats proposa al FesCamp, prenem els pous, aljubs i les rieres de Sant Cugat del Vallès com a elements a explorar que ens permeten repensar la nostra relació amb els recursos avui. Al mateix temps que prenem consciència de la seva escassetat i de la relació entre els espais naturals i els espais urbans i la seva història social.