Taller de Construcció d’una Yurta


Divendres, Mai 26 _ 2017
| Plaça Barcelona, Sant Cugat del Vallès


El ger, conegut com a yurta, és una construcció tradicional originària d’Àsia Central que es remunta a més de 4000 anys d’antiguitat. És una tecnologia pràctica i senzilla, caracteritzada per la facilitat de construcció, muntatge, desmuntatge i transport, per la seva dimensió a escala humana i el seu potencial d’integració en el medi ambient sense agressió cap de l’espai natural ni producció de residus. A aquestes característiques, pròpies d’un context primitivista, se suma un fort simbolisme vinculat a la seva geometria orgànica i als seus components. La forma circular, els materials naturals i la lleugeresa de l’estructura creen una llar especialment acollidor i càlid, reflex estètic de l’essencial.
A partir de repensar els hàbitats YURTA-GER (Jess B. i Sílvia Marchegiani) proposen readaptar aquesta tradició com una de les alternatives sostenibles a l’habitatge. YURTA-GER adapta aquesta tecnologia al clima mediterrani potenciant la llum, la ventilació i la qualitat dels materials en una construcció artesanal i versàtil.
En el marc de la jornada FesCamp, ens proposen aprendre com es construeix una yurta i les implicacions associades a aquest model constructiu (amb materials naturals i sense generació de residus) però també d’alternativa de vida en ple contacte amb la natura, essent més conscient dels recursos del territori i de com els utilitzem.
Inscripcions obertes fins el 19 de maig a fescamp@fescamp.cat. Places limitades!